Oferta komunijna

Mamy przyjemność przedstawić Państwu ofertę organizacji przyjęcia komunijnego. Specjalnie skomponowane propozycje Menu zadowolą najbardziej wymagających Gości.

Oddajemy do Państwa dyspozycji dwie piękne sale na 18 i 34 osoby.
Podczas uroczystości zapewniamy profesjonalną i zawsze uśmiechniętą obsługę kelnerską.
Naszym atutem jest wyśmienicie dopracowana w każdym szczególe kuchnia.
Niepowtarzalny klimat i magiczna atmosfera naszego lokalu zachwyci wszystkich
a czas spędzony w gronie najbliższych będzie niezapomnianym przeżyciem.
Zachęcamy do skorzystania z niżej przedstawionych propozycji.

W cenie oferujemy:

  • białe poszycie dla dzieci komunijnych
  • dekoracja stołów żywymi kwiatami
  • druk winietek z nazwiskami gości
  • ogród z placem zabaw do dyspozycji gości
  • bezpłatny duży parking

Do każdej uroczystości podchodzimy indywidualnie i z wielkim zaangażowaniem. Przedstawione propozycje Menu mogą zostać w dowolny sposób zmodyfikowane i dostosowane do wymagań Klienta. Na życzenie przygotujemy tort, ciasto i ciasteczka.

Chętnie udzielimy cennych wskazówek i odpowiemy na wszelkie pytania
związane z organizacją przyjęcia.

Zapraszamy serdecznie!

Zespół W Międzyczasie Coffee & Restaurant

KOMUNIA Menu 140 zł/os

I danie

Tradycyjny rosół z makaronem z dodatkiem mięsnej wkładki

Danie główne

Pieczeń z szynki faszerowana warzywami
Kotlet schabowy w chrupiącej panierce
Podudzie z kurczaka w złocistej miodowej marynacie

Dodatki

Ziemniaki z koperkiem polane masłem, kluski śląskie, surówka z marchwi i grejpfruta, surówka
z kapusty białej z dodatkiem wiosennych warzyw

Sosy

Tradycyjny sos pieczeniowy, sos biały z nutą selera i chrzanu

Deser

Lody waniliowe z dodatkiem świeżych truskawek i orzeźwiającego musu miętowego
Patera owoców

Zimna płyta

Degustacja regionalnych wędlin i kiełbas
Degustacja serów z dodatkami
Tymbaliki drobiowe
Śledź w śmietanie z gruszką
Sałatka jarzynowa
Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
Masło
Wiejskie pieczywo

Kolacja

Barszcz z krokietem
Pakiet napoje 15 zł/os.: soki i woda podawane w dzbankach bez ograniczeń
Włoska kawa Attibassi i herbata Sir Williams podawane bez ograniczeń

Menu 150 zł/os

I danie

Krem z cukinii posypany prażonymi pestkami słonecznika

Danie główne

Filet z indyka pieczony w estragonie i trawie żubrowej
Schab wieprzowy nadziewany śliwką
Soczysty filet drobiowy z masłem, czosnkiem i pietruszką

Dodatki

Kluski śląskie, ziemniaki opiekane z ziołami,
kapusta biała, surówka z pora i brzoskwini
mieszanka sałat z wiosennymi dodatkami i sosem winegret

Sosy

Klasyczny sos pieczeniowy z nutą grzybów leśnych / delikatny sos z zielonego pieprzu

Deser

Panna Cotta z musem malinowo – miętowym
Patera owoców

Zimna płyta:

Patera polskich wędlin
Francuskie sery pleśniowe na sałacie z dodatkiem ciemnych winogron
Jajka faszerowane pastą z makreli
Karkówka w maladze
Śledź po żydowsku
Sałatka z brokułami i kurczakiem
Wiosenna mieszanka warzyw z sosem winegret
Masła smakowe
Wiejskie pieczywo

Pakiet napoje 15 zł/os.: soki i woda podawane w dzbankach bez ograniczeń
Włoska kawa Attibassi i herbata Sir Williams podawane bez ograniczeń

Menu 160 zł/os

I danie

Krem z groszku z serem pleśniowym i chrupiącymi grzankami

Danie główne

Rolada wołowa na sposób śląski
Soczysty devolay
Ruloniki wieprzowe z grzybami i boczkiem

Dodatki

Ziemniaki z masłem i koperkiem, kluski śląskie,
kapusta czerwona z jabłkiem, młoda kapusta zasmażana, paleta wiosennych surówek

Sosy

Ciemny sos myśliwski / śmietanowy sos z serów pleśniowych

Deser

Sernik, szarlotka
Patera owoców

Zimna płyta:

Degustacja europejskich wędlin
Deska polskich serów
Tymbaliki drobiowe
Śledź po polsku z groszkiem, jabłkami i cebulą
Schab z morelą
Karczek w rozmarynie
Sałata grecka
Sałatka brokułowa z kurczakiem i serem feta
Masła smakowe
Wiejskie pieczywo

Pakiet napoje 15 zł/os.: soki i woda podawane w dzbankach bez ograniczeń
Włoska kawa Attibassi i herbata Sir Williams podawane bez ograniczeń

KOMUNIA Menu 180 zł/os

Przystawka

Tatar z łososia podany na salsie z mango

Zupa

Włoska zupa cebulowa z parmezanem

Danie główne

Kotleciki jagnięce z sosem z zielonego pieprzu z grillowanymi warzywami
z dodatkiem zapiekanych ziemniaków
lub
Grillowane polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej w sosie borowikami i gnocchi
lub
Sandacz smażony na klarowanym maśle podany z porami w winnym beszamelu
z dodatkiem bazyliowego ryżu

Deser

Patera owoców
Panna Cotta z musem malinowym lub Tiramisu z truskawkami

Zimna płyta

Degustacja wędlin i kiełbas hiszpańsko-włoskich
Degustacja serów włoskich
Roladki z bakłażana z twarożkowym nadzieniem
Sałatka Caprese
Sałatka Cesare
Pieczony indyk na zimno w sosem koktajlowym
Włoskie marynaty z oliwami i musztardami
Wiejskie pieczywo

Pakiet napoje 15 zł/os.: soki i woda podawane w dzbankach bez ograniczeń
Włoska kawa Attibassi i herbata Sir Williams podawane bez ograniczeń